Šta je melanom?

U našoj ordinaciji možete uspešno i na vreme otkriti koje promene na kože, mladež, su sumnjive na maligni melanom i uspešno ga operistai. Pre svega trebamo znati šta je maligni melanom, kako ga prepoznati i kako napraviti "samopregled" pre primene dermatoskopije. OBRATITE PAŽNJU NA TEKST KOJI SLEDI I KOJI VAM U MNOGOME MOŽE POMOĆI! Na vreme otrkiven maligni melanom i hirurški odstranjena promena na koži dovodi skoro do sigurnog ozdravljenja. Detaljnije »

Rak dojke: Opasan, ali i izlečiv

Rak dojke je najčešće maligno oboljenje žena, a i jedno je od najčešćih malignih oboljenja uopšte. Računa se da u toku životnog veka od 80 godina jedna od osam žena oboleva od raka dojke.

U našoj ordinaciji možete se pregledati ultrazvučnim pregledom koji na daje vrlo precizne podatke o postojanju nekih promena tkiva dojke. To je nezaobilazna metoda u dijagnostici. Naši ultrazvučni aparati su poslednje generacije i moguće je u Color Doppler tehnici videti i kakav je prokrvljenost tumora.

Detaljnije »

Hipertenzija, od dijagnoze do lečenja

Broj obolelih od visokog krvnog pritiska sve je veći. Prema nekim procenama arterijsku hipertenziju ima preko 35% odraslog stanovništva razvijenih zemalja, a u našoj zemlji taj procenat je još veći i iznosi 46.5%. Razloga za to je mnogo, od toga da ljudi danas žive duže, češće se kontrolišu pa se i bolest češće dijagnostikuje, ali se i manje kreću, imaju veću telesnu težinu jer jedu više rafinisane hrane sa većim udelom soli.

Detaljnije »

Upala žučne kese - kamen u žučnoj kesi

Naša ordinacija pomoću ultrazvuka vrlo uspešno sa velikom sigurnošću može dijagnostikovati upalu žučne kese kao i prisustvo kamena/kamenčića u žučnoj kesi koji najčešće izazivaju upalu.

Akutna upala zida žučne kesice manifestuje se jakim bolom ispod desnog rebarnog luka, koji može da se širi prema leđima i desnoj lopatici. Nastaje najčešće, nekoliko sati nakon masnog obilnog obroka, konzumiranja jaja, čokolade ili većih količina kafe. Dijagnoza se postavlja na osnovu tipične kliničke slike i rezultata labioratorijskih analiza. Terpija se sastoji najpre u smirivanju bolova i upale a ponekad je indikovano i operativno odstranjivanje žučne kesice.

Detaljnije »

Zapaljenje pankreasa (Akutni pankreatitis)

Upala pankreasa/gušterače, manifestuje bolom koji je stalan, jak, i širi se pojasno. Pacijenti ovo stanje opisuju kao neizdrživi bol koji ih steže kao obruč. Bol je intenzivniji u ležećem položaju te je bolesnicima lakše kada sede i pognu se napred.

Detaljnije »

Epilacija diodnim laserom

Ova metoda, koja se inače koristi u našoj ordinacijai "Dr Milutin Novaković", predstavlja metodu izbora u rešavanju problema neželjene ili prekomerne maljavosti. Radi se o medicinski najbezbednijoj i najefikasnijoj metodi, koja je danas dostupna u svetu (u Srbiji je prisutna trinaest godina).

Detaljnije »

Bolesti štitaste žlezde

Ove bolesti mnogo su češće kod žena nego kod muškaraca. Na primer, žene imaju 50 puta veće šanse da obole od hipotireoidizma nego muškarci.

Detaljnije »

Antibiotici

Vreme je prehlada i gripa, te nije na odmet znati nešto o primeni antibiotika kao terapije.  Detaljnije »

Zakažite/Pitajte

U ovoj rubrici možete u svako doba, 0-24h, zakazati pregled u našoj ordinaciji. Možete postaviti i pitanja lekaru o svojim zdravstvenim problemima.

Savet lekara

Pogledajte našu stranicu Savet lekara i pročitajte tekstove vezane za melanom, hipertenziju, rak dojke...saslušajte savete i iskustva drugih pacijenata.

Vesti iz medicine

Pročitajte aktuelne vesti iz sveta mediicne, budite sigurni da ih i mi pratimo i primenjujemo kako bi kvalitet naših usluga bio na vrhunskom nivou.

O nama

Od samoga početka, nastojimo da našim pacijentima omogućimo širok spektar usluga, tako da na jednom mestu svi članovi porodice i pacijenti, od najmlađih do najstarijih, mogu da reše sve svoje zdravstvene probleme. Usluge su dostupne 24 sata, vrhunskog su kvaliteta i nivoa, a potpuno su prilagođene željama i potrebama pacijenta.

Kontakt