Bilo da se radi o bolovima u predelu „krsta“ kako najčešće se opisuju bolovi kod prisustva kamena ili peska u bubregu, ili o poremećaju mokrenja u smislu čestog mokrenja, bolova prilikom mokrenja, prisustva krvi u mokraći, otežanog mokrenja i nemogućnosti zadržavanja mokraće, ultrazvuk je taj koji nam daje prve i dragocene podatke za postavljanje prave dijagnoze i kasnijeg lečenja. 

Bitno je pogledati i mokraćovode i njihovo „ulivanje“ u mokraćnu bešiku, sam zid mokraćne bešike i njenu unutrašnjost (mogućnost tumora zida mokraćne bešike), a kod muškaraca je nezaobilazan i pregled prostate transrektalmnom ili transabdominalnom sondom. Kao prpiprema potrebno je popiti 3 čaše od 2dl vode 90 minuta pre pregleda.

Zakažite/Pitajte

U ovoj rubrici možete u svako doba, 0-24h, zakazati pregled u našoj ordinaciji. Možete postaviti i pitanja lekaru o svojim zdravstvenim problemima.

Savet lekara

Pogledajte našu stranicu Savet lekara i pročitajte tekstove vezane za melanom, hipertenziju, rak dojke...saslušajte savete i iskustva drugih pacijenata.

Vesti iz medicine

Pročitajte aktuelne vesti iz sveta mediicne, budite sigurni da ih i mi pratimo i primenjujemo kako bi kvalitet naših usluga bio na vrhunskom nivou.

O nama

Od samoga početka, nastojimo da našim pacijentima omogućimo širok spektar usluga, tako da na jednom mestu svi članovi porodice i pacijenti, od najmlađih do najstarijih, mogu da reše sve svoje zdravstvene probleme. Usluge su dostupne 24 sata, vrhunskog su kvaliteta i nivoa, a potpuno su prilagođene željama i potrebama pacijenta.

Kontakt